Settelen in Trondheim (NL)

Om 21.00 maandagavond kwam ik per trein aan op het Sentralstasjon in een regenachtig Trondheim. Vrij snel vond ik de bus naar Moholt Studentby, waar ik met een pincode het kluisje met mijn sleutel kon openen. Ik hoefde maar de straat over te steken en binnen een uur na aankomst in Trondheim stond ik al in mijn vierkante kamer van 10 m2. Een eenvoudige kamer, maar zeker geschikt voor de komende maanden. De ruime keuken en badkamer deel ik met 3 andere huisgenoten. Die huisgenoten kwam ik deze avond nog niet tegen, op basis van de producten in de badkamer vermoedde ik drie mannelijke huisgenoten. Dit werd de dag erna bevestigd, ik heb een Nepalese buurman en twee Noren wonen aan de andere kant van de centrale keuken.

De volgende ochtend richting de hoofdcampus van de universiteit. Dit is zo'n 20 minuten bergaf lopen, onderweg is het af toe nog flink uitkijken omdat er nog enorme hopen smeltende sneeuw en ijs langs de kant van de weg liggen. Daarbij is het uitzicht is dusdanig dat je af en toe niet zo goed op de weg let. Op de foto kan je links beneden het enorme gebouw zien waar ik zal gaan werken komende maanden.

In Kjemiblok 3 (Chemieblok) ontmoette ik prof. Martin Hohmann die me introduceerde in het biotechnologie departement, allerlei medewerkers en het belangrijkste allerlei mogelijke projecten. Na een paar uur dwalen door het enorme gebouwencomplex keerde ik voldaan weer terug, bergop, richting mijn kamer. Ik had verschillende leuke projecten aangeboden gekregen en zou woensdag meer te horen krijgen of mijn project van voorkeur door kon gaan.
Woensdagochtend kreeg ik te horen dat ik komende maandag inderdaad de slag kan met het project ‘Xyls/Pm promoter/regulator system in Corynebacterium glutamicum', kortom toch weer aan de slag met bacteriën. Later meer uitleg hierover.

Ik had dus nog wat dagen vrij om me hier te settelen en dat is ook wel zo rustig. Heb inmiddels al een innebandy herentraining (Noors voor floorball/unihockey) bijgewoond, de Ikea bezocht voor wat aanvullende huisraad en de stad verkend, zowe te voet als met mijn half jaar busabonnement.

De eerste indrukken van Trondheim zijn goed. Het weer is hier dan wel een stuk minder dan in Nederland, afgaande op de Nederlandse lenteperikelen die ik hier opvang. Hier vaak regen en soms nog wat sneeuw. Woensdagochtend werd ik nog wakker met een wit uitzicht op de nabijgelegen studentflats, al smolt de verse, dunne laag snel.

Maar de geografie maakt heel veel goed hier, zolang de buien het uitzicht niet te zeer belemmeren. Bij het wandelen en bussen door de stad heb je vaak zicht op besneeuwde bergen en de enorme Trondheimfjord.

Karlijn

Nice!!

Mojca

Mooie start!

Rob

Leuk met die sneeuw in Moholt, zo heb ik het daar zelf niet gezien! ;-)

Justin

Hoi Nico,

Nee, voorlopig nog geen rokjesdag daar in Trondheim! (;
Wel mooie foto's!

Fijn weekend,

Justin

Katharina

Leuke fotos! En ook leuk dat jij uiteindelijk nog wel een leuk projekt kreeg! Succes ermee!

Pierre

Ik zie nu vanuit de trein bij Gouda een mooi lene-landschap: ook leuk!
Prima dat alles zo goed loopt.

Imke

Heee Nico!!

Jeetje zeg, ik hoorde van Jouke dat je last-minute te horen kreeg dat je project niet door kon gaan, dat was balen. Maar goed, jij zou Nico niet zijn als het niet gauw was opgelost. Fijn dat je wat nieuws en hopelijk uitdagends hebt. Veel plezier en succes!

Imke